Cum poti face bani scriind despre pasiunea ta – Part II

Ca omuleti frumosi si curiosi ce suntem, avem impresia ca trebuie sa stim de la bun inceput cum functioneaza un lucru de la A la Z, pentru a ne apuca de el.

bani din bloguriIdeea este ca trebuie sa retii doar primii pasi pentru a crea ceva, nu trebuie sa stii tot.

Abia dupa ce incepi, e momentul sa inveti si sa aplici urmatorii pasi pentru situatia in care esti, pentru a-ti asigura succesul in proiectul pe care ti-l propui.

Daca in continuare esti curios despre procesul de a crea un blog profitabil, gasesti mai jos urmatorii pasi. 

Urmatoarele doua luni

Ce se intampla dupa prima luna de blogging. Daca ai scris vreo 20-30 de articole bune si le-ai promovat pe Facebook si Twitter, cu siguranta ca ai obtinut niste like-uri care te-au motivat. Insa iti vei dori mai mult de 7-8 vizitatori pe zi.

Ca sa ajungi la nivelul urmator, 50-100, e nevoie sa aduni link-uri de calitate de pe alte site-uri decat cele de socializare. O metoda foarte buna sa faci asta este sa scrii articole pe alte bloguri si sa comentezi pe alte bloguri si forumuri (unele forumuri te lasa sa iti pui un link la semnatura).

Dupa inca 1-2 luni, vei ajunge sa ai acei 100 de vizitatori pe zi, care iti vor garanta un venit minim din ad-sense si programe de afiliere. Si acum incepe distractia.

Luna a 4-a etc.

E momentul sa iti faci blogul sa iasa in evidenta si pentru asta, trebuie sa aplici niste metode mai avansate. Cateva din preferatele mele:

  • scrierea unui PDF gratuit de 20-30 de pagini, bine documentat, pe care sa il oferi contra adresei de e-mail
  • SEO intern prin folosirea plugin-ului de WordPress numit KeywordLink, ce iti permite sa legi articolele de pe blogul tau intre ele pe baza anumitor cuvinte cheie
  • modificarea sau schimbarea totala a design-ului blogului. Un logo profesionist cu un mesaj catchy, un sidebar cu mai multe widget-uri, un footer mai aratos care, eventual poate contine si o poza cu tine
  • publicarea pe pagina de Facebook a pozelor tip-citat, unde citezi pe cineva cunoscut din nisa ta, langa poza acestuia si brand-ul blogului tau. Lumea tinde sa distribuie aceste poze
  • analiza mai atenta a concurentei pentru a vedea care din articolele lor sunt cele mai de succes (cele mai comentate, cele mai like-uite, cele mai tweet-uite etc.). E momentul sa scrii putin mai rar si articole mai mari
  • multe alte lucruri pe care le vei invata pe parcurs, cititnd materiale de blogging

Cireasa de pe tort: in momentul in care ajungi la 3-400 de unici pe zi, te poti gandi sa scrii o carte. Acest gand nu trebuie sa te sperie, scrisul unei carti este al fel de usor cu cel al unui blog post si asta pentru ca informatia este similara. O carte pur si simplu o organizeaza pe capitole si subcapitole.

Daca esti destul de curajos sa incepi cu propriul produs, iti recomand sa inveti marketing direct si copywriting. Acestea doua te vor invata nu numai cum sa ti-l vinzi cat mai bine ci si daca acel produs se va vinde sau nu. In multe cazuri, un produs care tu crezi ca va ”da lovitura” ar putea esua lamentabil.

Dar despre produsele informationale intr-un articol viitor. Acum e important sa te concentrezi sa pornesti blogul si sa scrii primele articole.

Ovidiu Lazar

 

Comments

comments