Profita din plin de pe urma entuziasmului

O dimineata ploioasa si aparent…trista, in care oamenii obisnuiti se plang si urasc fiecare clipa de efort depus pentru a ajunge la munca, printre rafale de vant…

Aoleo ce vijelie, mi-a indoit umbrela, mi-a stricat freza…detalii si detalii. Cam asa arata dimineata asta, din ce-mi aduc aminte…pentru ca traind anumite emotii, nici n-am mai sesizat fetele posomorate din jurul meu.

Te-ai intrebat…de ce?

In ultimul timp au aparut mai multe schimbari in viata mea, genul acela de schimbari radicale care iti largesc orizonturi si te fac sa privesti cu incredere si entuziasm spre viitor.

entuziasm la apus

Mi-am dat seama ca sunt al naibii de entuziast, desi nu stiu exact de ce…pur si simplu simt ca ma asteapta o serie de delicatese care o sa-mi umple sufletul. Simt ca ma apropii de sansa de a face lucruri la care am visat, dar la care nu ajungeam pana acum. “Borcanul cu dulciuri” era putin cam sus…

Sigur ai trait si tu momente in care te simteai mai aproape de ceea ce iti doreai si parca toata lumea din jurul tau era perceputa diferit. “Nuantele” ei erau mai calde, mai dulci…sau mai sarate…tu stii cum iti place.

Un val de energie pe care nu-l atragi foarte usor, dar si cand o faci…simti ca-ti da aripi. Simti ca lumea e a ta si ca poti crea orice.

“Nothing great was ever achieved without enthusiasm.”

“Nimic important nu a fost realizat vreodata fara entuziasm.”

- Ralph Waldo Emerson

Asta e partea frumoasa a povestii, dar in realitate entuziasmul este o forta de care poti profita din plin, sau pe care o poti trai cateva momente sau ore si atat. Pana apare un pesimist si-ti da in cap cu convingerile lui.

Daca nu stii sa te protejezi, risti sa cedezi imediat…nu?

Entuziasmul – manual de instructiuni

  • Inducerea entuziasmului – este un proces natural, pe care il poti initia prin autosugestie: “Sunt plin de entuziasm! Sunt entuziast/a!”. Desi poate parea prea banal, daca reusesti sa-ti spui tie asta in gand, in fiecare zi, timp de 3-4 saptamani, o sa vezi ca totul se va schimba in jurul tau. Unora li se pare stupid sa-si spuna in gand “Sunt entuziast” sau “Am incredere in mine”, dar li se pare absolut firesc sa-si spuna: “Ce tembel sunt!” sau “Ce proasta am fost”. Cum vine asta?
  • Profita de entuziasm – cand reusesti sa il activezi, ai parte o forta emotionala imensa si de o explozie de creativitate, de care poti profita din plin, daca o directionezi imediat spre cele mai importante obiective pe care le ai. Sper ca ai obiective, da?
  • Fii precaut/a – si ramai focalizat in momentele de creativitate. Ca sa profiti din plin de pe urma entuziasmului, trebuie sa te focalizezi pe ceea ce ai de facut, pana se consuma aceasta energie si sa fii pregatit sa revii cu picioarele pe pamant la un moment dat. Unii au impresia ca asta ar trebuie sa dureze la infinit si cand revin la starea initial incep sa devina depresivi si dezamagiti. Draga mea/Dragul meu, nu e firesc sa fie asa? Ce-ar fi ca dupa un val de dragoste (sau sex) sa intram cu totii in depresie?
  • Fii atent la actiune – si monitorizeaza realizarile din ziua respectiva. Satisfactiile vor aparea de pe urma lucrurilor pe care le vei finaliza, iar asta iti va da motivatia de care ai nevoie ca sa mergi mai departe si sa-ti continui progresele.oameni entuziasmati

E entuziasm, e un sentiment minunat, dar e doar o traire care te face sa te simti bine si-ti da energia de care ai nevoie ca sa realizezi ceva. Uneori, simti energia asta cand te indragostesti, ajungi sa iubesti o persoana nebuneste si sa-ti doresti sa faci totul pentru ea. Alteori cand creezi ceva cu tot sufletul si o simti ca si cum ar fi copilul tau…simti ca face parte din tine.

Adu-ti aminte

Si totul pleaca de la o banala autosugestie, pe care oricum o faci involuntar. Asa ca incepe de acum sa inlocuiesti expresiile “Sunt un fraier” si “Sunt urata”, cu “Sunt plin de entuziasm” sau “Sunt mai entuziasmata ca niciodata.” Adapteaza ideile la situatia ta si foloseste cuvintele tale, doar fa-o.

Crezi ca poti? Cunosti metode mai simple pentru a-ti “activa” entuziasmul? Scrie-mi mai jos intr-un comentariu.

Cu drag,

Silviu.

Comments

comments